Diyarbakır, devasal boyutlardaki karpuzu ile tanınan, yemek kültürü açısından da oldukça zengindir. Akşamın geç saatlerinde, tezgahlarda satılan cartlak kebabı olarak bilinen ciğer kebabı geleneksel yemekleri arasındadır.Diyarbakır’ın en ağır yemeklerinden olan kibebumbar, işkembe ve bağırsakların et, pirinç, nane, biber ve tuz karışımı ile pişirilir. Bunların yanında içli köfte, çiğ köfte, bulgur pilavı, kaburga, keşkek, Kibukudur, lebeni, tatlılardan ise burma kadayıf ve Nuriye tatlısı ünlüdür. Üzümden yapılan pestil ve sucuk, otlu peynir, örgü peynir, sumak çokça yenen diğer yiyeceklerdir. Bu güzel sehrin tar,hide zengindir.
Diyarbakır kent merkezi 7 bin 500 yıllık bir geçmişe sahiptir.Tarihin her döneminde büyük uygarlıkların, kültürel ve ekonomik hareketlerin merkezi olarak kabul edilen kent, birbirini izleyen 26 değişik uygarlığa beşiklik etmiştir. M.Ö.3000 yıllarında Hurriler’den başlayarak Osmanlılar’a kadar uzanan yoğun bir tarihi geçmişi olan Diyarbakır’da yaşayanlar, dönemlerine ait izlerle kenti ölümsüzleştirmişlerdir Diyarbakır şehri farklı dönemlerde farklı isimlerle ömıştır.Asur hüküster neredemdarı Adad-Nirayi’ye ait bir kılıç kabzasında şehrin adı “Amed” ya da “Amedi” olarak geçmektedir.Roma ve Bizans kaynaklarında şehrin adı “Amed, O’mid, Emit, Amide” şeklinde adlandırıldığı görülmektedir. Diyarbakır sularının taşlarının siyah olmasından dolayı “Kara Amid” diye adlandırılan şehir,Arap egemenliği sırasında “diyar” ve “Bekr” isimleri ile Diyâr-i Bekr olarak kayıtlara geçmiştir. “Diyar-ı bekr” daha sonraları “Diyarbekir”;Osmanlı’nın son yıllarına kadar daha çok bir bölge adı olarak kullanılmıştır.1867 yılında vilayet oluşu sonrası yavaş yavaş terkedildiği, bütün bölgeyi nitelemesinin yanında merkez sancak için de (Diyar-ı Bekr) Diyarbekir adının kullanıldığı görülmektedir.Atatürk’ün trenle 17 kasım 1937’de Diyarbakır’dan Elazığ’a geçtiği gece dil üzerine yapılan bir tartışmanın ardından Türk Dil Kurmu’na gönderilen bir telgraf sonucunda yapılan çalışmayla şehrin ismi ”Diyarbakır” olarak değiştirilmiştir.
Osmanlılar döneminde önemli eyaletlerden birinin merkezi olmuş, doğuya sefer yapan orduların hareket üssü ve kışlağı görevini görmüştür. Osmanlı İmparatorluğu’nun son dönemlerinde özellikle 1.Dünya Savaşı’nın yakın zamanlarda hastalık, yangın ve sefalet yüzünden büyük sıkıntı çeken Diyarbakır; Cumhuriyet devrinde büyük ve önemli imar, sosyal, kültürel ve ekonomik hareketler yaşamıştır. 1950’lerden sonra yeni şehir kurulmuş; yollar, hastaneler, okullar ve modern yapılarla gün geçtikçe büyümüş ve gelişmiştir. Yeni şehir kara,hava ve demir yollarıyla Türkiye’nin dört bir yanına bağlanmış önemli merkezlerden biri haline gelmiştir.
Ditarbakır’ ın güzel insanları, sizlerin sohbet ortamı vasıtasıyle tanıstırmak, sohbet etmek ve kaynasmak dostluk ve arkadaslıklarınızı geliştirmek paylaşma dertleşme ve bos zamanlarınızı degerlendirmenizi amaçlayan biz; www.mobilsohbetli.com ekibi olarak en iyisini yapmayı gaye edindik. Sizlere anlasevgimi diyoruz… Sevginin başaramayacagı güç yoktur… Sevgi ile başladık sevgi ile devam edecegiz…
Diyarbakir Sohbet, Türkiye’nin en çok ziyaret edilen adres: www.mobilsohbetli.com Diyarbakir mobil chat ve sohbet odasıdır. Sohbet siteleri ve chat siteleri içinde arayıp ta bulamadıgınız nezih ortamı burada bulacaksınız. Saygın, nezih ve çok naif bir sohbet sitesi arayan tüm dostlar, arkadaslar, zamanınızın en güzel dakikalarını burada ;www.mobilsohbetli.com da bulacak ve huzur dolu ve mutlu kişiler olacaksınız… Şimdiden hepinize keyifli sohbetler dileriz…diyarbakır sohbet, mobil sohbet, mobil chat, sohbet sitesi, sohbet
Bir önceki yazımız olan Denizli Mobil Sohbet başlıklı makalemizde chat siteleri, denizli mobil sohbet ve denizli sohbet hakkında bilgiler verilmektedir.